Monday, July 30, 2012

Beauty Talk ~ Remove Your Black & White Head


Halloo halloo halloo…

Hari ni saya nak berkongsi tips nak buang black & white head. I’ve tried so many products previously.

Memang boleh keluarkan black head especially kat hidung tapi tak boleh nak keluarkan banyak. Summore, sakitnya tangan nak picit2 hidung.

I've found this product name Cettua (tak ingat macam mana boleh terbeli). Saje2 nak try kot rasanya. Since masa tu couldn’t find the suit one. As at today, I never see any advert about this product on tv. Or it’s me who did not alert. Ok2…xpe. Product ni tak femes pun xpe. Yang penting berkesan.
  


How to use this product? Ala…sama je cam kita guna nose strip yang lain jugak. Bezanya, bila buka nose strip ni, most of the dirt will stick on the strip. So, less time & energy nak picit hidung. And balance2 kotoran tu, lebih senang nak picit keluar. Hidung pun xla merah sangat macam clown.

Cettua ni ada few range of product. Tapi tak penah try lagi la yang lain2.



This product is available at Guardian and Watson. Kalau farmasi dalam Giant ke, Carrefour ke rasanya takde kot.

Ala…hidung je? Tempat lain kat muka ada white head. Camne? Relax…ada lagi product yang sesuai. Yang ni been introduced by my aunty.



Cara pakai senang je. Campur sedikit air. Pastu gosok kat muka cam pakai scrub biasa. Hasilnya, first time guna pun dah dapat remove white head. And make your skin fairer. Tapi ada bau sikit lah product ni. Don’t worry…bukan bau busuk ke ape. Tapi bau jamu. Nak cantik kena tahan sikit lah kan. 

Lepas pakai ni, muka akan nampak lebih tegang dan licin. Also can be apply on your hand and body.
  
Bagi yang malas nak prepare peeling ni, boleh beli yang ready use punya.


 Tapi effect dia kureng sikit le. Tak berapa sangat lah.

Product ni boleh didapati di kedai2 jamu and Jusco farmasi. (Dulu saya beli kat Jusco Bukit Tinggi, Klang. Jusco lain tak sure la pulak).

Ok…hope this tips can help you get your dream skin. Lagipun harga tak mahal. If am not mistaken (lupa the exact harga ye) Cettua tu around RM10++ and Peeling mundisari dalam RM6-RM7 je.

Happy trying =)



Tuesday, July 17, 2012

Azuraholic Laundry & Cleaning Services (ALCS) Promotion


Have no time or tired to clean and prepare your house for this coming Hari Raya?

Azuraholic Laundry & Cleaning Services (ALCS) can help you clean all your fabric thingy. That’s including curtains, sofa cover, carpet, bedsheet, pillow case and etc.



We provide dry cleaning, washing, drying, ironing and specialty cleaning service with the lowest price.

What makes us different from others is our commitment to give the best service to our client.

FREE pick up and delivery.


FREE workers to take off and set up your materials.


Feel free to contact us at 010 2617 018.

This service is available in Kuala Lumpur and Selangor only.

Commission awaits those who help us promoting this advert.



Sunday, July 15, 2012

Lelaki Seperti Kamu (in reply to Lelaki Seperti Aku) version 2


Memang tak ada lelaki seperti kamu
Tapi yang lebih baik banyak
Memang tak ada lelaki sehebat kamu
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau bangga diri
Banyak lelaki yang bisa ku pilih
Untuk ku jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi kamu
Tapi yang lebih seksi banyak
Memang tak ada lelaki setampan kamu
Tapi yang lebih tampan banyak

Maka tak perlu cakap angkuh itu
Jangan terlalu memuji dirimu
Menganggap aku kan kejar dirimu

Oh kamu kamu jangan berlagak
Aku dah muak
Ku tahu kau penipu
Kau suka putar belit
Ku yakin pasti ada
Balasan akan datang

Oh kamu kamu jangan perasan
Aku tak heran
Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu

Ku dah rasa berbulu
Tiap kali lihat kamu

Ceritanya aku dah sangat rasa menyampah
Maka dari itu kamu pun jangan memaksa
Kerna aku memang dah rasa nak muntah

Lelaki Seperti Kamu (in reply to Lelaki Seperti Aku) version 1


Memang tak ada lelaki seperti kamu
Kerna tak akan ada lagi
Memang tak ada lelaki sehebat kamu
Kerna hanya kamu hebat

Maka tak perlu jauhkan diri
Hanyalah kamu dalam jiwa ini
Untukku jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi kamu
Kerna tak mungkin ada lagi
Memang tak ada lelaki setampan kamu
Kerna yang paling tampan kamu

Maka tak perlu pura-pura itu
Jangan sembunyi rasamu padaku
Luahkan saja kepada diriku

Oh baby baby jangan kau pergi
Sebab ku cinta
Ku tahu kamu suka
Ku percaya kau cinta
Ku yakin pasti nanti
Kau datang kepadaku

Oh baby baby jangan kau tolak
Sebab ku tulus
Bercinta aku mahu
Tapi hanya dengan mu
Ku sudah jatuh cinta
Hanya kepada kamu

Ceritanya aku benar-benar jatuh cinta
Maka dari itu kamu pun jangan menghindar
Kerna aku memang tak bisa terima

Sunday, July 1, 2012

IMHO ~ In My Humble Opinion


In my humble opinion...I think,

No matter how social your life is, how sexy you wear, how you live your life, as long as you don’t do bad thing to me, I’ll be OK with you.

Once the glass broken, there is always a scar. You can’t have back the perfect glass.

It is OK to break up today and dating new people on the next day. Life is short and you deserve to be happy.

I choose to live in a small house and driving a small car that has been paid rather than living in a big house and driving a big car with big liabilities. Auww…stay away headache.

Forgive and forget is just a cliché. It is hard for me to forgive. And the only way to forget is to throw ‘them’ away from my life.

It is OK if I’m not his first love. I want to be the last and the only one.

Instead of regretting our past or worrying our future, let just enjoy our today. In other words, live in reality.

When you hold on something and it hurt you, just let it go.

Cool guy is more attractive than a hot guy.

Don’t look down on the foreigners who came to Malaysia for contract work. They are brave enough coming to strange place just to earn a little money.

It is OK if you are not handsome or pretty enough / not educated / not rich. But please don’t talk big big about yourself. You will make people look down on you. People can see from your appearance, the way you think, act and speak.

Male and female can be friend without sparks flying around. Maybe sometimes the attraction is there but let be sure where your heart belong to.

Being in so called adorable life but suffer at heart? Auww…I choose to be an ordinary people but happy.

I’m pleased myself first before others.

I can be friend with my ex. I can be friend with my boyfriend’s ex. Just chill…I’m cool.

I have right to post anything on my FB, twitter, blog and you tube. If you feel annoyed, stop stalking on me, stalker.

I hate people who like to talk big. Prove it, man. In some cases, actions speak louder than word.